Importing data leads to duplications in thesaurus

Welkom! Forums Thesaurus Importing data leads to duplications in thesaurus

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #2573
  Jan Pelsdonk
  Gast

  Dear colleagues,

  I am trying to import new data from an Excel document into existing records in Adlib. This leads to an issue with our thesaurus. Names, like creators of objects, are added to the thesaurus instead of being linked only. What can I do to prevent this?

  #2623
  Rolf Blijleven
  Sleutelbeheerder

  Hallo Jan,

  Vanuit Excel zou ik eerst converteren naar CSV. Dan moet je vervolgens importeren met een import job in Adlib Designer (Adlib windows import kan alleen XML en tagged). Dan gebruik je vervolgens het veld naam (BA?) als vergelijkingstag, en moet het vinkvakjes voor Process links aan staan. Pas op met het veld Overwrite data in existing records.

  Vereist is wel dat de naam in je CSV exact hetzelfde is als die in je Personen en Instellingen. “Habraken, Hendrik ” is iets anders dan Habraken, Hendrik”. Zoek het verschil.

  Ik zou het altijd eerst proberen met twee regels in je CSV: (geen header) één nieuwe, en een bestaande. Zo voorkom je vervuiling. Meestal bij imports ben je lang bezig met weinig te importeren records om het helemaal goed te krijgen. Als je eindelijk tevreden bent, doe je het hele bestand. Zelf laat ik altijd een adapl’tje meelopen, om beheergegevens in te vullen en allerlei andere dingen.

  Import en Export documentatie vind je hier.

  Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  Groeten
  Rolf

  #2653
  Jan Pelsdonk
  Gast

  Dank je Rolf, ik ga het binnenkort proberen!
  Hartelijke groet,
  Jan

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Het forum ‘Thesaurus’ is gesloten voor nieuwe onderwerpen en reacties.