Home Forums Algemeen Adlib tagged-formaat in Excel

2 reacties, 2 voices Last updated by Roel de Jong 2 maanden, 3 weken geleden
 • Jeroen De Meester
  Sleutelbeheerder
  @jeroen-de-meester
  #2423 Reageer

  Michiel Demaeght gaf tijdens de najaarsbijeenkomst van de Adlib gebruikersgroep op 8 november 2018 in de Koninklijke Bibliotheek Den Haag een interessante presentatie over het eenvoudig omzetten van het adlib tagged-formaat naar csv en omgekeerd. Indien er vragen zijn, kunnen deze hier gesteld worden.

  Colinda
  Bijdrager
  @c-vandermolen
  #2820 Reageer

  Geen vragen, alleen een bedankje want het sjabloon werkte erg goed voor mij bij overzetten van Adlib Tagged naar CSV en heeft me veel werk bespaard 🙂 Bedankt Michiel!

  Roel de Jong
  Gast
  @
  #2833 Reageer

  Ook alleen maar lof over dit tool. Ook over de ondersteuning. Ik kreeg af en toe de foutmelding “Please make sure that only column A contains data”. Hieronder het antwoord van Michiel:
  Blij te horen dat je gebruik maakt van mijn creatie. De error die je krijgt, heb ik ingebouwd om te vermijden dat er data buiten kolom A geconverteerd kan worden (er hoort enkel data in kolom A te staan van tagged naar Excel), dit zorgt namelijk voor een helemaal verkeerde conversie. In jouw geval zie ik dat er data staat in kolom C.

  De reden dat er bij het plakken soms data in andere kolommen terechtkomt, is dat Excel soms tracht in te schatten waar een nieuwe kolom begint (op basis van een scheidingsteken in de tekst) in je geplakte data en dat wil je natuurlijk niet. Je kan dit oplossen door:
  1. Excel te openen
  2. Iets te typen in een cel
  3. Die kolom te selecteren
  4. Via het tabblad gegevens, “tekst naar kolommen” te openen
  5. Duidt het bolletje “gescheiden” aan
  6. Klik “Volgende”
  7. Vink alle vakjes uit voor de scheidingstekens (tab, puntkomma…)
  8. Klik “Volgende”
  9. Klik “Voltooien”
  10. Sluit Excel

  Nu zou in Excel bij de volgende keer dat je iets plakt, alles in 1 kolom moeten verschijnen. Als het opnieuw voorkomt, kan je bovenstaande handeling gewoon herhalen.
  Dus ook van mijn kant: Michiel bedankt!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Adlib tagged-formaat in Excel
Mijn informatie: