bijeenkomsten

Programma Voorjaarsbijeenkomst 2024

Op 25 april 2024 houden we onze voorjaarsbijeenkomst, dit keer in de Kasteelboerderij van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Hoe je dit het beste kunt bereiken vind je hier. Ook deze keer is de bijeenkomst in persoon. Corona is nog niet voorbij, en heeft bovendien geduchte concurrentie gekregen. We verwachten dat je je verantwoordelijkheid neemt. Want zeg nou zelf, waarom zou iemand ziekte(verzuim) willen opstuwen?

De Kasteelboerderij biedt plaats aan 100 personen. Het lidmaatschap geeft recht op deelname voor 2 personen. Kom je met meer dan 2 personen, dan vragen we 50 euro per extra persoon als bijdrage in de kosten, ter plekke te voldoen, contant of met een tikkie. Je krijgt een bon van deze transactie mee.

Ben je nog geen lid? Meld je aan! Het lidmaatschap kost 75 euro per organisatie per jaar.

Nog iets: neem je Museumkaart mee! Daarmee help je het Nederlands Openlucht Museum ook weer.

De inschrijving sluit 15 april aan het eind van de dag, of eerder zodra het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Dus schrijf je snel in!

vanaf 9:00
Aankomst bij servicepunt

Vanaf het servicepunt naar de Kasteelboerderij is ongeveer 5 minuten lopen

vanaf 9:30
Ontvangst in de Kasteelboerderij
10:30
Mededelingen van het bestuur
10:45
Welkomstwoord Nederlands Openlucht Museum
Door Hubert Slings, wetenschappelijk medewerker
11:00
Visual Search van DataMachine
Door Michiel Monté – DataMachine

Visual Search is ontwikkeld door DataMachine in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Technische Universiteit Delft. Zoek in je eigen beeldbank wat je ziet. Kun je de woorden niet vinden? Gebruik een afbeelding of je camera om het te zoeken. Seeing is believing.

11:30
Koffiepauze
12:00
Data Clean Team
Door Nine Claassen

Netjes opgeschoonde data is hot. Het Data Clean Team en de Data Werkplaatsen zijn een initiatief van Netwerk Digitaal Erfgoed. In Zuid Holland zijn de eerste projecten van start gegaan. Data Cleaner Nine Claassen vertelt over mogelijkheden en eerste ervaringen.

12:30
Versnellen
Door Sies Vonk, Netwerk Digitaal Erfgoed

Elders op onze site vind je er meerdere berichten over: het programma Versnellen van NDE met bijbehorende subsidiepot. Sies Vonk geeft een update. Annette Gaalman zal ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

13:00
Lunch
14:00
Collection Publisher, Collection API en Collection Manager
Door Bert Degenhart Drenth en Daan Kuiper – Double Digit IT

De laatste ontwikkelingen rond producten op een Axiell Collections of Adlib database. Wie een voorproefje wil, kan alvast even kijken op de site van Double Digit.

14:30
Tips & trucs met Axiell Collections – en het laatste nieuws van Axiell
Door René van den Heuvel – Axiell Nederland

Al die handige mogelijkheden in Axiell Collections die je al een hele tijd had willen uitzoeken maar waar je maar niet aan toekwam. Én een update van de laatste ontwikkelingen van en binnen Axiell.

15:15
Vragen uit de zaal aan Axiell

Heb je vragen aan Axiell of over Axiell Collections en alles rond dat onderwerp? Dit is je kans!

Als je nu al vragen hebt, zou je die kunnen stellen via het inschrijfformulier. Wij zullen zorgen dat die bij de juiste personen terechtkomen, zodat iedereen goed voorbereid kan zijn.

15:30
Borrel
16:30
Afsluiting

We hopen dat we hiermee een gevarieerd en aantrekkelijk programma aanbieden.

Inschrijven kan hieronder. Zien we je op 25 april? Tot dan!

Inschrijving is gesloten op 15 maart 2024 om 23:00 uur.