berichten uit het veld nieuws

Berichten uit het Veld

Eerder dit jaar besloten we te stoppen met ons forum. Er werd heel weinig gebruik van gemaakt, maar we hadden wel veel werk aan de honderden spam-registraties. Dit forum is nog wel te raadplegen, maar nieuwe berichten posten is niet meer mogelijk.

Niettemin krijgen we nog steeds vragen en mededelingen van jullie. En die willen we toch graag met iedereen delen. Dus doen we dat op gezette tijden op dit blog.

Mapping CIDOC CRM in Stad Antwerpen

Zeven musea en twee bibliotheken onder de paraplu van Stad Antwerpen maken samen gebruik van vier verschillende collectiebeheersystemen, waaronder Adlib. Er is dit jaar gewerkt aan een mapping van Adlib-data naar CIDOC CRM. Met de hulp van meemoo is dit ook gelinkt aan CEST, de cultureel erfgoed standaarden toolbox in België.

Een heel mooie visuele weergave van deze mapping is te vinden op de github van Stad Antwerpen.

Met dank aan Annelies Valgaeren die ons hier op wees.