Nationaal Maritiem Museum Amsterdam, panorama met het gebouw en links de replica van het VOC-schip de Amsterdam. driemaster
bijeenkomsten

Programma Voorjaarsbijeenkomst 20 april 2023

Eindelijk weer in persoon!

Hieronder vind je het programma van onze voorjaarsbijeenkomst op 20 april 2023 in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Nadere toelichting van de diverse programma-onderdelen kan nog volgen en zal in dit bericht worden gepubliceerd.

Nog even over Corona…

“Endemisch” is niet “over”. We willen graag dat iedereen gezond de bijeenkomst bijwoont en onbesmet ook weer verlaat. We volgen de adviezen van de Nederlandse overheid. Alle ruimtes in het Scheepvaartmuseum zijn geklimatiseerd en voorzien van ventilatie via de vloer. Het gebruik van mondneusmaskers, FFP2 of medisch, is uiteraard toegestaan voor wie dat wil. Dichtbij de spreker kan een HEPA-luchtreiniger worden gebruikt.

We verzoeken iedereen om rekening te houden met iedereen die niet besmet wil worden. Want zeg nou zelf, wie wil er nou ziek worden?

Deelname

Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is inmiddels bereikt. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Het lidmaatschap is goed voor maximaal twee personen per betalende organisatie. Extra deelnemers en introducées zijn welkom tegen betaling van 25 euro per persoon voor cateringkosten. We verzoeken je dit geld over te maken, of ter plaatse een betalingsverzoek (’tikkie’) via je telefoon te voldoen.

Omdat we elkaar zo lang al niet hebben kunnen ontmoeten, is er in dit programma ruim tijd tussen de programma-onderdelen in. Om mensen te ontmoeten, te netwerken, en bij te praten met iedereen.

We hopen je te zien de 20ste april!

10:00
Ontvangst
10:30
Welkom en Mededelingen van het Bestuur
10:45
Welkom in het Scheepvaartmuseum
door Jeroen van der Vliet, Hoofd collecties
11:00
Verbonden Erfgoed, een bloemlezing van projecten in de Koninklijke Bibliotheek Den Haag
door Bob Coret

In het nieuwe initiatief ‘Verbonden erfgoed van bibliotheken’ gaan tien bibliotheken hun digitaal erfgoed volgens de principes van het Netwerk Digitaal Erfgoed met elkaar verbinden. Een subsidie van Stichting Pica, waarvoor de Koninklijke Bibliotheek als aanjager fungeerde, maakt dat mogelijk. De projecten, zoals bijvoorbeeld het Auteursportaal en AllMaps, worden toegelicht met vertoning van de resultaten.

11:30
Koffiepauze
12:00
Migratie van tweetalige Adlib naar Axiell Collections
door Erik Buelinckx van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium KIK/IRPA te Brussel

Het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium (Brussel) is, met een geschiedenis van een grote nood aan maatwerk en een erg complex tweetalig systeem, gestart met de migratie van Adlib XPlus naar Axiell Collections. Deze migratie, waarover de discussies met Axiell bijna twee jaar geleden zijn gestart, moet deze twee aspecten aanpakken om uiteindelijk tot een meertalige applicatie te komen met zo weinig mogelijk maatwerk. De migratie is evenwel nog niet afgerond en deze presentatie zal dan ook vooral gaan over het voorbereidende werk, dat verwacht werd van het KIK.

12:30
Ervaringen met Axiell Collections
door Marco Streefkerk van de Anne Frank Stichting

Full-text ontsluiten van Archieven en Boeken, koppeling met Termennetwerk en Persistent Identifiers

13:00
Lunch
14:30
Tools voor en naast Axiell Collections
Door erelid Bert Degenhart Drenth
15:00
Het laatste nieuws van Axiell
Door Rob Jacobs
15:30
Borrel
17:00
Afscheid

Afbeelding: National Maritime Museum Amsterdam Netherlands (Unsplash),
door Milad Alizadeh mastodonic gepubliceerd onder Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Het maximaal aantal inschrijvinging voor deze bijeenkomst is inmiddels bereikt.

2 gedachten over “Programma Voorjaarsbijeenkomst 20 april 2023

Reacties zijn gesloten.