bijeenkomsten presentaties

Verslag Online Najaarsbijeenkomst 2022

De Online Najaarsbijeenkomst 2022 vond plaats op 24 november 2022. Er waren zo’n 75 deelnemers. De opname van deze bijeenkomst kun je vinden op ons YouTube-kanaal. Daar, en hieronder, vind je directe linkjes naar de verschilende programma-onderdelen.

0:00   Mededelingen van het Bestuur
We zoeken per direct een secretaris! Voor meer informatie klik hier. We zoeken het komende jaar bovendien een penningmeester! We namen helaas afscheid van Esmee Heil, die secretaris was sinds 2015. Esmee, namens ons allemaal bedankt voor de prettige samenwerking!

13:36   De Collectie van de Gentenaar, Linked Data en Adlib,
door Olivier Van D’huynslager

Olivier noemde o.a. de developer docs, het invulboek CoGhent en de OSLO implementatie. Daarnaast kwam ter sprake de publicatie Publishing cultural heritage collections of Ghent with Linked Data Event Streams. Een PDF van dit document is op aanvraag beschikbaar.

44:23   Hoe beheer je 4 collecties in 1 depot? Met het StandplaatsBeheerSysteem!
door Tamar Bos (Rijksmuseum) en Bram Boerboom (Nederlands Openlucht Museum).

1:00:44   Migreren van Adlib naar Axiell Collections
door Emiel Veld van Maritiem Museum Rotterdam

1:34:24   Rob Jacobs met Het Laatste Nieuws van Axiell.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.