technische tip tips

FAQ: ongebruikte en veelgebruikte records in Thesaurus en Personen & Instellingen

Nu veel organisaties overstappen op Axiell Collections horen we steeds vaker deze vraag:

Hoe kan ik zien welke records in onze Thesaurus en Personen en Instellingen niet in gebruik zijn, en welke het meest voorkomen?

Het antwoord op de vraag wordt behandeld in onderstaande video, gemaakt voor onze werkgroep Datacleaning en OpenRefine. De video duurt een klein half uur. Er wordt in uitgelegd wat je ervoor nodig hebt, wat je ervoor zult moeten organiseren en hoe het werkt.

Wil je hier zelf mee aan de slag? Dan heb je de XSLT-sheets nodig. Er zijn twee complete sets beschikbaar. Elke set bevat vier XSLT-sheets, namelijk voor

  1. Thesaurustermen die niet in gebruik zijn
  2. Thesaurustermen die veel in gebruik zijn
  3. Personen en Instellingen namen (records) die niet in gebruik zijn
  4. Personen en Instellingen namen (records) die veel in gebruik zijn

Welke set je nodig hebt is afhankelijk van de applicatieversie Adlib of Collections die je gebruikt. Downloaden kan hieronder.

Hoe je deze sheets installeert en gebruikt wordt uitgelegd in de video hierboven.

Verdere vragen en antwoorden over dit onderwerp vind je op ons Thesaurus-forum.

2 gedachten over “FAQ: ongebruikte en veelgebruikte records in Thesaurus en Personen & Instellingen

  1. Veel dank voor deze methode. Ik heb voor onze custom Adlib versie 3.4 de stylesheet licht moeten aanpassen. De query’s op de SQL server zijn op onze gehoste omgeving gedaan door Axiell support. Alle gelinkte databases zijn meegenomen, dat leverde voor de Thesaurus 10 resultaatlijsten op. Ik heb die met een primitief Python script tegen elkaar gekruist, zodat echt alleen de termen zonder één enkele link naar welke database dan ook overbleven. Verder de methode van Rolf gebruikt voor overbrengen naar Adlib, uitsluiten voor broader, narrower, etc.
    Mocht iemand het script willen gebruiken, laat het even weten!

Reacties zijn gesloten.

J FeJYmfQUVP